dissabte, 26 d’octubre del 2013

Platelmints


Els platihelmints coneguts comunament com a cucs plans, es caracteritzen pel seu cos allargat i aplanat d'entre 0,5 i 5 cm de llargada. Tenen una estructura en forma de sac amb una cavitat gastrovascular que s'obre a l'exterior per un únic orifici que funciona simultàniament com a boca i anus. En aquest cas, però, les parets del cos a més d'estar formades per una capa interior, l'endoderma, i una altra d'exterior, l'ectoderma, ho estan per una tercera capa de cèl·lules que se situa entre les dues denominada mesoderma, a partir de la qual es desenvolupen els diferents teixits que omplen el cos de l'animal.

Aquest animal és del gènere Dugesiidae platihelmints d'aigua dolça que inclou nombroses espècies, totes elles amb un aspecte extern semblant: de forma triangular al cap amb dos ulls i un cos allargat. Les diferents espècies es classifiquen sobre la base de la morfologia del seu aparell copulador.

Aquests són uns habitants del riu que passen bastant desapercebuts, els trobarem amb facilitat enganxats sota les pedres. Habiten i són bastant comuns en els cossos d'aigua dolça d'Àfrica, Europa, Orient Mitjà, Àsia i Austràlia.

Una de les particularitats que te aquest animal és que quan es secciona cada part del seu cos es desenvolupa fins constituir un esser totalment complet.

Per més informació cliqueu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada