dilluns, 2 de setembre del 2013

Pseudorasbora parva

Pseudorasbora parva




Ja feia bastant temps que volia fer una entrada sobre algun peix. I una de les principals motivacions per fer aquesta ha estat la troballa d'aquest petit peix que en principi no sabia com identificar, ja que per a mi és totalment nou en aquest tram del riu.

Pseudorasbora parva
Posat a investigar un poc sobre els peixos que habiten a l'Ebre m'he ensopegat amb la crua realitat de la globalització de les espècies. A primer cop d'ull he pensat que aquest petit peix era un Iberocypris alburnoides de la família Cyprinidae, una espècie endèmica de la península ibèrica, però no d'aquest riu, la distribució natural  d'aquest es troba a les conques dels rius Guadalquivir, Odiel, Guadiana, Tajo i Duero. Però no! Al final he arribat a la conclusió que aquest peix és un Pseudorasbora parva El qual té la seva distribució natural a la part Est d'Àsia, incloent algunes illes japoneses, zones de Korea y Taiwan. A l'Ebre es l'ocalitza a partir de l'any 2002.

En aquest enllaç trobareu una definició bastant completa sobre aquesta espècie invasora de l'Ebre www.ittiofauna.org, i en aquest altre es menciona en una altra conca de la península especiesinvasorasenextremadura.blogspot.                  
Pseudorasbora parva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada